zondag 9 februari 2014

The Day we fight Back Dutch Edition

 

1579871_814111548605392_914203474_n

De gewonnen strijd tegen SOPA en PIPA was een goed voorbeeld van de gezamenlijke macht van kritische internetgebruikers. Die energie wordt nu door een aantal organisaties (waaronder bijvoorbeeld de Electronic Frontier Foundation, Boing Boing en Mozilla) opnieuw aangesproken, maar nu als antwoord op massaspionage.

11 februari 2014 is daarom uitgeroepen tot The Day We Fight Back, een dag die dezelfde impact moet hebben als de SOPA Blackout Day (het is nog niet bekend of websites die dag opnieuw op zwart gaan). Het initiatief is tegelijkertijd een gebaar ter nagedachtenis van Aaron Swartz, één van de meest prominente vertegenwoordigers van de destijds gewonnen strijd tegen SOPA en PIPA.

De oproep luidt:

Beste gebruikers van het internet,

In januari 2012 versloegen we de SOPA en PIPA censuur wetgeving met het grootste Internet protest in de geschiedenis. Deze maand, een jaar geleden, is een van de leiders van die beweging, Aaron Swartz, tragisch overleden.

Vandaag staan ​​we voor een andere bedreiging, een die het internet ondermijnt, en het idee dat ieder van ons leeft in een werkelijk vrije samenleving: grootschalig onderzoek.

Als Aaron zou leven, zou hij in de frontlinies staan, vechten tegen een wereld waarin regeringen waarnemen, verzamelen, en al onze digitale acties analyseren.

Nu, aan de vooravond van de verjaardag van Aaron's overlijden, en als viering van de overwinning tegen SOPA en PIPA, die hij hielp mogelijk te maken, kondigen we een dag van protest aan tegen grootschalige controle, dit zal plaatsvinden op 11 Februari

meer info kun je vinden op https://thedaywefightback.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten